martes, 8 de junio de 2010

Què hem après sobre França?


França està situada a la part esquerre d'Europa. Es parlen 77 llengües regionals diferents en tot el país. La capital de França és París i la seva bandera té tres colors: vermell, blanc i blau.
Els rius de França són llargs i desemboquen en l'oceà Atlàntic. El Seine passa per París i el Loire passa per Nantes. El Garona neix a Catalunya a la Vall D'Aran.
Les serres més importants són els Alps i els Pirineus. La muntanya més alta és el Montblanc.
França està envoltada per: Alemanya, Espanya, Itàlia, Bèlgica i Suïssa. Les ciutats més importants de França són Strasbourg, Nantes, Rennes, Lyon i Bordeaux.
Els menjars típics de França són les crepes, la mostassa, el paté, la fondu, la raclette (és un menjar a base de formatge), sopa de ceba i Quiche.
El monument francès més apreciat és la Toure Eiffel. Però a més, hi ha molts llocs interessants a França com l'Òpera de París , Notre-Dâme i l'Arc del triomf.
Hi ha moltes festes i tradicions a França. Un exemple és el dia 14 de juliol, dia en que es celebra la presa de la Bastilla. A més, el mes de juliol acaba amb la carrera de bicicletes: El tour de França. A principis de gener té lloc el Festival Internacional del circ de Mónaco. Al maig se celebra el Festival de Cinema de Cannes i el campeonat de tennis de París.
El president de França és Nicolàs Sarkozy.

MATISSE
Matisse va néixer a le Cateau-Cambrésis. De gran es va traslladar a París i després va viure també a Nice, on va morir.
El president de França en l'època de Matisse fou Patrice Mcahon.
Hi ha un museu de Matisse al monestir de Notre Dâme de Cinsier, a prop de Niça, on hi ha la seva tercera col·lecció.



No hay comentarios:

Publicar un comentario