viernes, 18 de junio de 2010

Què hem après sobre els pintors contemporanis a Matisse?

A l'època de Matisse van viure aquests pintors: Picasso, Paul Signac, Paul Gauguin, Andre Derain, Monet, Van Gogh, Manguin, Juan Gris, Albert Marquet, Jean Puy i Maurice de Vlaminick.

Picasso era cubista en les arts d'escultura i pintura; Monet,Paul Signac i Gauguin eren impressionistes. Paul Signac feia puntillisme.Van Gogh feia perspectiva, que vol dir que dóna profunditat als quadres. A Van Gogh li agradava la llum del sud deFrança i va pintar-ne arbres, les flors i el camp en general. A Van Gogh també li agradava pintar la seva cambra. Els colors que utilitzava eren el verd, el groc i el blau.

Els impressionistes pintaven persones i paisatges il·luminats per la llum del dia. Als cubistes els hi importava més la forma que el color.

Alguns quadres famosos d'aquests pintors: "Els dotze girasols" de Van Gogh, "La japonesa" de Monet, "Guernica" i "The weeping woman" de Picasso.

Alguns pintors també feien collage com Picasso, Juan Gris, etc. També van haver alguns pintors que van estudiar amb ell, per exemple: Rouault Camion, Juan Gris, etc.



Matisse va anar a l'escola de Belles Arts rebén classes d'un pintor simbolista que li va ensenyar a pintar i es deia Gustave Moreau. Després Matisse va ser qui va ensenyar a pintar als Fauvistes.
Van haver-hi pintors que van copiar a Matisse i aquests pintors van ser: André Derain, Maurice de Vlaminick, Henri Manguin, Albert Marquet, Jean Duy i Emilie Oton Friez. Matisse també va copiar alguns pintors, per exemple, Rafael, Cézanne, etc.

En algunes coses s'assemblaven els quadres de Matisse amb els de Picasso. Per exemple, els temes preferits de tant l'un com l'altre, eren la dona i la natura morta. També trobem que els seus quadres tenien coses diferents: Picasso canviava la forma i Matisse canviava el color.


Alguns conceptes referents a l'art:

Escultura: Acció d'esculpir.
Ceràmica: Vol dir fer figures amb fang amb les mans.
Pintura: Vol dir pintar.
Dibuix: Vol dir dibuixar dibuixos.






No hay comentarios:

Publicar un comentario