viernes, 28 de mayo de 2010

Què sabem ara sobre la vida de Henry Matisse?

Henry Matisse va néixer el 3 de novembre del 1869 al nord de França, en el poble de Le Cateau Cambresis i allà va viure durant la seva infantesa. Els seus pares es deien Erica i Vallentin. Treballaven en una drogueria i venien llavors. Matisse va ser fill únic així doncs, no tenia germans.

Volia ser advocat i va començar a estudiar. Va treballar en una oficina de lleis. Als vint-i-un anys Matisse es va posar molt malalt, tenia apendicitis i va haver d'estar molt temps al llit. La seva mare li va regalar una caixa d'aquareles i ell es va adonar que la pintura li agradava. Va ser llavors que va començar a pintar. Els seus pares no els hi va agradar gaire perquè volien que fos advocat.

Va apendre a pintar a l'escola de Belles Arts. El seu professor es deia Gustave Moreau de Pario. En la foto a mà esquerre, veiem a Matisse en la seva escola de Belles Arts.
Matisse es va casar amb Amélie Parayre. Va tenir dos fills i una filla. La filla es deia Margarite, el nen Jean i l'altre Pierre.

Va viure a Nisa, a Vrise, Ajaccio , Collioure i va viatjar al Marroc, Itàlia, a Moscú, a Tanjer, Nova York, Alemanya i Thaití.

Un dels seus millors amics va ser Picasso. I tenia altres com Rouault, Camoin, Marquet, Dufy i Bamard. El seu amic Picasso era espanyol però, va viure un temps a París. Les persones que l'admiraven eren principalment Picasso, Gertrude Stein (escriptora i coleccionista del Nord d'Amèrica) i els que pintaven igual que ell, els Fauvistes.

Matisse va viure 85 anys. No va deixar de treballar mai. Els últims anys van ser difícils. Quan tenia 72 anys es va posar malalt de càncer. Des de llavors tenia cadira de rodes i com que no podia agafar el pinzell va començar a fer collage.






No hay comentarios:

Publicar un comentario